MINISTAR LONČAR: “VRAĆAMO MJERE OD RANIJE”

MINISTAR LONČAR: “VRAĆAMO MJERE OD RANIJE”

Policija će u saradnji sa sanitarnom inspekcijom kontrolisati da li zaraženi pacijenti bez simptoma, koji se liječe u kućnim uslovima, poštuju mjeru samoizolacije.

“Moraćemo da vratimo sve ono što smo radili ranije, a to je telefonsko kontrolisanje i kažnjavanje”, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar novinarima u Beogradu.

Inače, u kućnu izolaciju šalju se zaraženi koji nemaju nikakve simptome bolesti.

Epidemiolog Radovan Čekanac ukazao je jutros da veliki problem predstavljaju zaraženi pacijenti koji su na kućnom liječenju i koji ne poštuju mjeru samoizolacije, već da izlaze iz kuće i šetaju gradom jer nemaju nikakve simptome.

Prema njegovim riječima, situacija u Novom Pazaru i Sjenici je sada pod kontrolom, a ekipe ljekara su upućene i u Tutin.

“Ekipe lJekara idu i u Tutin. Hoćemo i tamo da se uverimo da je sve pod kontrolom, da nemamo iznenađenja. Pokušavamo da pokrijemo sva žarišta u Srbiji”, rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

On je pojasnio da Dom zdravlja u Sjenici ima 20 kreveta i da je dogovoreno da oni zbrinjavaju samo kovid negativne pacijente – komplikacije šećerne bolesti, infarkt, šlog.

Vojska je, kako je rekao, napravila privremeni objekat, gdje se obavljaju pregledi pacijenata koji su sumnjivi na kovid.

“Svi kovid pozitivni pacijenti biće prebačeni u Novi Pazar. U Sjenicu su otišli ljekari sa VMA, kardiolozi iz Novog Pazara, Kragujevca da pomognu u Domu zdravlja. Vojni ljekari brinuće se o pacijentima sa sumnjom na kovid”, naveo je ministar.

Dodao je da se u bolnicama u Užicu, Priboju, Prijepolju pravi nova organizacija rada zbog novonastale situacije. Alo/narodnjaci.net

scroll to top