METEOALARM SE NE GASI! Kiša i grad će okovati Srbiju: Vremenska prognoza ne obećava, u pojedinim mestima kritično!

METEOALARM SE NE GASI! Kiša i grad će okovati Srbiju: Vremenska prognoza ne obećava, u pojedinim mestima kritično!

Prema najavama meteorologa, biće promenljivo oblačno, sparno, a na severu i malo svežije, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Kiša koja je tokom noći zahvatila sever i krajnji zapad zemlje, trebalo bi tokom dana da stigne i do ostalih predela Srbije.

Na snazi je narandžasti meteoalarm. Prema najavama meteorologa, biće promenljivo oblačno, sparno, a na severu i malo svežije, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom.

U pojedinim delovima zemlje biće uslova i za vremenske nepogode: grad i jake pljuskove sa količinom kiše većom od 20 litara za kratak vremenski period. Vetar će biti slab i umeren, još ujutro jugoistočni, na jugu Banata kratkotrajno i jak, a zatim u slabljenju i skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 16 do 20, a najviša od 25 do 32 stepena.

Na teritoriji čitave zemlje na snazi će biti narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno. Od nedelje tendencija slabljenja i postepenog prestanka padavina, a od ponedeljka pretežno sunčano i toplije.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 1. avgusta, u nedelju pre podne postepeni prestanak padavina, a od sredine dana u većini mesta duži intervali sunčanog vremena.

Od ponedeljka pretežno sunčano, sredinom nedelje veoma toplo. U petak osveženje sa kišom i pljuskovima, a zatim sunčano i toplije. srbijadanas/narodnjaci.net

scroll to top