KRIZNI ŠTAB DONOSI NOVE MJERE: Odluka stupa na snagu SUTRA, evo o čemu se radi!

KRIZNI ŠTAB DONOSI NOVE MJERE: Odluka stupa na snagu SUTRA, evo o čemu se radi!

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji razmišlja se o uvođenju novih mjera, a odluku o tome Vlada Srbije će, nakon konsultacija sa Kriznim štabom za borbu protiv korone, donijeti sutra.

To je jučer najavila premijerka Srbije Ana Brnabić na pres konferenciji Kriznog štaba, koji se od jučer ponovo redovno obraća javnosti u 15 časova, kao što je bilo u jeku epidemije koronavirusa.

Premijerka je jučer istakla da će Kriznom štabu predložiti obavezno nošenje maski na teritoriji cijele zemlje, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru, a sve u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

– Nisam još to predložila Kriznom štabu, o tome ću razgovarati sa strukom – rekla je ona na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Druga stvar koju će predložiti je zabrana organizovanih okupljanja, makar u naredne dvije sedmice u svim lokalnim samoupravama.

– U ovakvim vremenima nisu nam potrebne proslave, rođendani, da ne kažem najmanje protesti – kazala je Brnabićeva.

Sutra ujutru će biti sazvan Krizni štab.

Premijerka je objasnila da se mjere donose u odnosu na to šta je najbolje za građane i zdravstveni sistem.

– Ne mislim da je dobro da se donose restriktivne mjere iz marta i aprila, zato što mislim da je jako važno da usvojimo navike za dalju borbu protiv kovida. Važno je da naučimo da je ovo pojedinačna borba svih nas – rekla je Brnabićeva.

Podsjećamo, Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Srbije od zarazne bolesti COVID-19 od ponedeljka se ponovo svakodnevno obraća naciji. informer/narodnjaci.net

scroll to top