KORONA VJENČANJE USRED ŠUME NA GRANICI: DA SVAKO U SVOJOJ ZEMLJI, A EVO ŠTA IH JE DIJELILO!

KORONA VJENČANJE USRED ŠUME NA GRANICI: DA SVAKO U SVOJOJ ZEMLJI, A EVO ŠTA IH JE DIJELILO!

S obzirom na to da Šveđani i Norvežani ne mogu putovati jedni drugima zbog koronavirusa, jedan par je odlučio napraviti nešto nesvakidašnje i vjenčati se na na pravoj državnoj granici između ove dvije zemlje.

Mlada Kamila iz Norveške, a mladoženja Aleksander iz Švedske svoje zavjete jedno drugom rekli su prije nekoliko dana na ceremoniji održanoj na samoj granici između ove dvije zemlje odvojeni samo bijelom trakom. Svako se fizički nalazio u svojoj državi pridržavajući se mjera o suzbijanju širenja koronavirusa.

-Nismo željeli da mijenjamo ranije zakazani datum. Željeli smo da se vjenčamo – rekli su.

S obzirom na to da je Švedska imala mnogo opušteniji pristup u borbi protiv koronavirusa u odnosu na ostale evropske države, a susjedne države poput Norveške nisu je stavile ne spisak zemalja u koje se smije putovati. Zbog toga se par odlučio da se vjenča u šumi u jugoistočnoj regiji Holebek, na samoj granici sa Švedskom.

Mladenci su stajali na suprotnim stranama, odvojeni satenskom bijelom trakom. Mlada je priznala da je takav prijedlog o vjenčanju rekli u šali, ali da su ga prijatelji i članovi njihovih porodica prihvatili sa oduševljenjem.

Mladoženja je rekao kako ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo ko od bliskih prijatelja prisustvovatu svečanosti s obzirom na to da put do odabranog mjesta vodi dugim šumskim putem. Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na svojoj “šumskoj” ceremoniji sklapanja braka. Među gostima su bila i dvojica policajaca koja su vodila računa o tome da niko ne priđe granicu.

-Policajci su nas ljubazno zamolili mogu li i oni da prisustvovati vjenčanju. Naravno da smo na to pristali – kazali su mladenci. hayat/narodnjaci.net

scroll to top