“KORONA BOMBA” PRETI DA POKORI SVET: Novi rekord broja novozaraženih korona virusom!

“KORONA BOMBA” PRETI DA POKORI SVET: Novi rekord broja novozaraženih korona virusom!

Broj novih slučajeva korona virusa u svetu beleži rekordno povećanje drugi dan zaredom pošto je za 24 sata registrovano 259.848 novoobolelih, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

Najveći skok novozaraženih registrovan je u SAD, Brazilu, Indiji i Južnoj Africi, navodi se u dnevnom izveštaju SZO. Prethodnog dana registrovano je 237.743 novoobolelih.

Broj smrtnih slučajeva porastao je za 7.360, što je najveći dnevni porast broja umrlih od korona virusa od 10. maja. U svetu je ovim virusom zaraženo preko 14 miliona ljudi, a preminulo je skoro 600.000 pacijenata, podseća Rojters. SAD imaju 3,7 miliona obolelih, Brazil preko dva miliona, a Indija je postala treća zemlja sa više od milion slučajeva korona virusa.

U Kini je registrovano 16 novih slučaja zaraženih virusom Covid-19, saopštili su kineski zdrastveni vlasti. U gradu Urumči, glavnom gradu u zapadnoj kineskoj provinciji Sinđijang, registrovano jer njih 13.

Druga tri slučaja registrovana su u južnoj provinciji Guandong i istočnoj provinciji Šandong, gde je, kako navodi Nacionalna zdravstvena komisija, infekcija uvezena iz inostranstva.

U subotu je potvrđeno 83.660 slučaja zaraženih u toj zemlji, dok je broj preminulih ostao isti, 4.634. srbijadanas/tanjug/narodnjaci.net

scroll to top