KAKO KOMENTARIŠETE? Upućen apel da se otvore granice BiH za državljane EU i bh. dijasporu!

KAKO KOMENTARIŠETE? Upućen apel da se otvore granice BiH za državljane EU i bh. dijasporu!

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo pozvala je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da odustane od politike reciprociteta i da hitno bude razmotrena mogućnosti otvaranja granica Bosne i Hercegovine za državljane Evropske unije i drugih zemalja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

– Bosna i Hercegovina nije u situaciji da uvodi reciprocitet Evropskoj uniji. Mi moramo da se borimo za spas našeg turizma, a to ne možemo učiniti bez dolaska stranih turista. Stoga, pozivam Vijeće ministara da otvori granice za strane državljane. Svi turisti, građani Evropske unije i bh. dijaspora koja ima pasoše drugih evropskih zemalja treba da imaju mogućnost dolaska u BiH – rekla je ministrica Đapo.

Istakla je da apel Vijeću ministara BiH upućuje uime svih turističkih radnika u Federaciji BiH, koji svakodnevno traže reakciju vlasti, bez obzira na odluku Evropske unije.

– Kao jedno od rješenja hotelijeri, uposlenici turističkih agencija i turistički vodiči spas turističke sezone vide prvenstveno u dolasku stranih turista. A da bi se to desilo, Vijeće ministara mora otvoriti granice za dolazak turista u BiH – naglasila je Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. fokus/fena/narodnjaci.net

scroll to top