HOROR U AMERICI, MRTVAČNICE SU PREPUNE! Dramatična situacija: Više od 140.000 PREMINULIH, a broj zaraženih ubrzano raste!

HOROR U AMERICI, MRTVAČNICE SU PREPUNE! Dramatična situacija: Više od 140.000 PREMINULIH, a broj zaraženih ubrzano raste!

Broj preminulih od korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama prešao je danas 140.000. U 42 od 50 država broj novozaraženih u poslednje dve nedelje ubrzano raste, prenosi Rojters.

Prema analizi te agencije, od kraja juna u SAD došlo je do velikog porasta broja novoobolelih, a šest nedelja kasnije počeo je da raste i broj smrtnih slučajeva. Kako se navodi, u SAD svake nedelje umre oko 5.000 ljudi, dok je, poređenja radi, u susednoj Kanadi od početka pandemije preminulo ukupno 8.800 ljudi.

Za samo nedelju dana, u SAD je zabeleženo 5.600 smrtnih slučajeva, koliko je Švedska imala od početka pandemije.

U najpogođenijim američkim okruzima nestaje mesta za smeštanje tela, jer su mrtvačnice prepune.

Okrug Marikopa u Arizoni prinuđen je da doveze 14 hladnjača kako bi se smestilo 280 tela i više od dvostrukog broja kapaciteta mrtvačnica, u očekivanju daljeg porasta broja preminulih.

U Teksasu, u San Antoniju i okrugu Beksar, naručeno je pet pet hladnjača za oko 180 tela.

Pojava takvih mobilnih mrtvačnica doprinela je da u pojedinim južnim državama prevlada osećaj da pandemije izmiče kontroli, navodi Rojters. kurir/tanjug/narodnjaci.net

scroll to top