HAPŠENJE ZBOG OBLJUBE DEVOJČICE (12): Pod dejstvom alkohola je napali u srednjoškolskom centru…

HAPŠENJE ZBOG OBLJUBE DEVOJČICE (12): Pod dejstvom alkohola je napali u srednjoškolskom centru…

M.K. (21) i M.N. (23) iz Prnjavora uhapšeni su jer su obljubili dvanaestogodišnju devojčicu ispred Srednjoškolskog centra u tom gradu, potvrđeno je medijima. Nakon hapšenja njih dvojica su predati u nadležnost tužilaštva, te im je posle saslušanja predložen pritvor.

Izvor otkriva detalje ovog monstruoznog čina, a samo zahvaljujući reakciji prijatelja devojčice i policije sprečeno je silovanje. Sve se dešavalo u utorak uveče ispred Srednjoškolskog centra u Prnjavoru.

– Devojčica je tu bila sa tri godine starijim drugom, kada su im u jednom trenutku prišla dva njima nepoznata mladića. Oni su odmah počeli galamiti na dečaka (15) i terati ga, te na silu ljubiti devojčicu – kaže izvor.

Dodaje da je zatim taj dečak uzeo telefon i rekao da će zvati policiju ako ne odu, međutim jedan od dvojice napadača mu je oteo telefon i oterao ga od škole.

– Ovaj dečak je otrčao do puta i tu je zaustavio automobil koji je naišao i od vozača zatražio mobilni telefon i rekao mu šta se dešava. Dečak je zatim nazvao policijsku stanicu u Prnjavoru i prijavio da dvojica nepoznatih mladića pokušavaju silovati njegovu prijateljicu – pojašanjava izvor.

Dok je sve to trajalo, dvojica monstruma su napadala devojčicu i na silu je ljubili i dirali je po intimnim delovima tela.

– Na sreću, policijska patrola veoma je brzo stigla do Srednjoškolskog centra, a kada su videli policiju pobegli su. Policija je tu zatim zatekla devojčicu i njenog druga i oni su im ispričali kako su napadnuti. Da su policajci zakasnili, devojčica bi najverovatnije bila silovana – istakao je izvor uključen u istragu.

Dodaje da je odmah pokrenuta potraga za napadačima i isto veče policija je pronašla osumnjičene i odmah ih uhapsili i priveli na kriminalističku obradu.

– Nakon saslušanja u policiji oni su predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva i očekuje se da im bude određen pritvor, a na teret im je stavljeno krivično delo obljuba nad detetom mlađim od 15 godina – kaže pomenuti sagovornik.

On je istakao i da su obojica uhapšenih odranije poznata policiji po sitnim prekršajima, a prema nepotvrđenim informacijama obojica su bila pod dejstvom alkohola.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za ovo krivično delo propisana je kazna od dve do deset godina zatvora. Meštani Prnjavora bili su ogorčeni kada su saznali šta se desilo u njihovom gradu.

– U dvorištu Srednjoškolskog centra se često okuplja omladina i druže se. Čula sam da su ta dvojica mladića pokušali silovati dvanaestogodišnju devojčicu i nisam mogla verovati u to. Sva sreća da su odmah uhapšeni i nadam se da će im sud izreći maksimalnu kaznu – poručila je ova Prnjavorčanka. srbijadanas/sroskainfo/narodnjaci.net

scroll to top