“DECA ZAPOMAGALA, ŽENI NIJE BILO POMOĆI” Jezivi detalji nesreće: Meštani čuli kada je VOZ UDARIO u automobil!

“DECA ZAPOMAGALA, ŽENI NIJE BILO POMOĆI” Jezivi detalji nesreće: Meštani čuli kada je VOZ UDARIO u automobil!

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 11 sati u mestu Zminjak kod Šapca život su izgubili muž i žena, dok su njihova dva sina stari šest i osam godina povređeni.

Porodica iz sremskomitrovačkog sela Laćarak u trenutku nesreže vraćala se iz Banje Koviljače.

Na mestu nesreće odmah su intervenisale dve ekipe hitne pomoći iz Šapca i iz Prnjavora, međutim, za supružnike nije bilo pomoći, dok su deca prebačena u šabački urgentni centar i u stabilnom su stanju.

Radnici benzijske stanice u blizini pričaju da su samo čuli prasak, a zatim čuli vrisku i zapomoganje. Kada su izašli, ispred njih je bio stravičan prizor.

– Mi smo samo čuli strašan prasak. Kada smo izleteli, imali smo šta i da vidmo. Automobil je bio odbačen nekoliko metara u obližnjoj njivi. Kada smo se približili, odmah je bilo jasno da vozaču i suvozaču nema pomoći. Deca su vrištala zapomagala. Bilo je strašno – ispričao je očevidac ove stravične nesreće.

Od zadobijenih povreda vozač je preminuo na licu mesta, dok je njegova suruga ispala iz automobila i nije davala znakove života.

– Mlađa zena nepomično je ležala desetak metara od automobila. Njeno telo odmah smo prekrili jer je prizor bio užasan. Bilo je jasno da nema pomoći… – pričaju očevici.

Kako su saopštili iz “Infrastruktura železnice Srbije” mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i železnice, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje ove nesreće.

Teretna kompozicija sa praznim vagonima, saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice.

Iz “IInfrastrukture železnice Srbije” žale zbog tragedije koja se dogodila i izražavaju saučešće porodici nastradalih. srbijadanas/blic/narodnjaci.net

scroll to top