CRNI JUL ZA SRBIJU! 25 mrtvih za DVE NEDELJE, poslednji krik odjeknuo kada je izvučeno BEŽIVOTNO TELO male Klare!

CRNI JUL ZA SRBIJU! 25 mrtvih za DVE NEDELJE, poslednji krik odjeknuo kada je izvučeno BEŽIVOTNO TELO male Klare!

Klara D. (11) iz Pančeva stradala je u četvrtak uveče u saobraćajnoj nesreći nadomak Prijepolja, kada je automobil kojim je upravljao njen otac Ivica D. (48) sleteo u nabujalu reku Lim! Otac i njen mlađi brat Leo uspeli su da se izvuku iz auta nakon nesreće i spasu se, dok su telo stradale devojčice tek posle 13 sati potrage iz automobila izvukli pripadnici Žandarmerije i Vatrogasno-spasilačke jedinice.

Tragedija se dogodila na putu ka Zlataru, gde je porodica bila na odmoru. Do kraja potrage za devojčicom svi su se nadali da je ona ispala iz automobila i da postoji mogućnost da se i ona spasla.

Međutim, tek pošto su uspeli da razdvoje smrskani auto, potpuno zaronjen u mutnu vodu, policajci su juče nešto pre podneva došli do devojčicinog tela. Prizor koji je usledio zaledio je krv u žilama svima koji su se zatekli na licu mesta.

– Lelek i kuknjava oca devojčice odzvanjali su limskom dilonom kad je shvatio da je tragičan ishod izvestan i da su policajci pronašli mrtvu Klaru. Otac je sve vreme potrage za njegovim detetom stajao na obali, lomio prste, uvrtao ruke i čupao kosu. Hteo je da skoči u reku – ispričao je jedan od očevidaca čitavog događaja.

Prema prvim rezultatima istrage uzrok nesreće je, najverovatnije, neprilagođena brzina budući da na kolovozu nema vidljivih tragova kočenja. Ivica D. će zbog toga biti zadržan u pritvoru i pozvan na odgovornost za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Kako se saznaje, Ivica D. je razveden od majke svoje dece već neko vreme, a pre nekoliko dana je s njima, uz još jednu porodicu, doputovao na odmor u jedno selo na Zlataru, dok je njegova bivša svastika Jelena T. V. sa svojom porodicom istovremeno boravila u srcu Zlatara. Kobnog dana Ivica se sa decom spustio do Prijepolja da prošetaju u društvu prijatelja iz Pančeva koji su ih pratili automobilom. Posle lepog provedenog dana, u povratku na Zlatar, dogodila im se tragedija. Tetka stradale Klare i malog Lea je posle nesreće obavestila sestru da dođe u Prijepolje da bude uz sina jer se prepao, ali joj telefonom nije saopštila da se za Klarom traga. Majka je iz Pančeva, gde živi i radi, stigla pred zoru u bolnicu u Prijepolju i pošto je dobila lekove za smirenje, predočena joj je teška situacija.

Vozač kamiona Muamer O. naišao je samo nekoliko minuta pošto se dogodio težak udes. On kaže da će zauvek pamtiti prizor deteta koje zapomaže za sestrom.

– Bila je noć i video sam siluetu deteta u puzećem položaju. Čuo sam kako plače. Došao sam do njega i pitao ga šta se dešava. Kroz plač i jecaje je izustio: “Moj tata je dole, moja sestra je u vodi. Bože, molim te, spasi moju sestru. Neću da izgubim sestru.” Pokušavao sam da ga smirim, a bio je ceo mokar. Skinuo sam mu majicu i čarape, doneo peškir iz kamiona da ga obrišem. Ljudi koji su bili u blizini doneli su mu suvu majicu da obuče. Umreću sa slikom dečaka koji vapi za svojom sekom – ispričao je vozač kamiona.

1. jul Pešaka Andriju M. (63) u Futogu usmrtio fijat punto, istog dana motociklista M. B. (27) poginuo u Nišu

3. jul Miloš R. i Aleksandar M. poginuli kad su golfom podleteli pod kamion kod Uba, staricu (77) iz Leskovca usmrtio kamiondžija R. D. (20)

5. jul Mihailo Sabadoš sleteo renoom u kanal kod Kule i usmrtio devojku Božidarku Đ. (23) i dve tinejdžerke Tatjanu G. i Mariju F.

5. jul Zdravstveni radnik B. K. (28) iz užičke bolnice poginuo sletevši automobilom u Zlatarsko jezero dok se vraća iz treće smene

5. jul Motorista Dragan A. (24) iz Ivanjice poginuo je u mestu Bukovica, zakucavši se u kanister

6. jul M. S. (63) iz Svilajnca zakucao se audijem u parkirani kamion i poginuo

7. jul Na auto-putu Miloš Veliki u sudaru sa kamionom poginuo vozač mercedesa iz Turske

8. jul Nastavnica matematike Branka Jovičin poginula je zakucavši se u banderu. U autu bila i beba koju je vodila na vakcinaciju

11. jul Tri mladića poginula u Novom Pazaru u sudaru dva auta

11. jul Automobilima pokošeni starac K. N. (88) u mestu Ribari i jedan Nišlija koji je prelazio ulicu van zebre

12. jul Nemanja S. (17) iz Negotina stradao kada je posle žurke na tuđem motoru tragao za trafikom da bi kupio cigarete

12. jul Muškarac (59) stradao kao suvozač u autu koji je sleteo sa puta i prevrnuo se blizu Uba. Pešak stradao kod Šapca kada ga je udario kamion

15. jul Nikola (8) i Natalija (1) stradali kod Novog Slankamena kada se petočlana porodica vraćala sa slavlja

16. jul Devojčica Klara (11) utopila se u Limu nakon što se auto u kojem je bila sa ocem i bratom survao niz liticu

16. jul Vozač audija pokosio pešaka u čačanskom prigradskom naselju Trbušani. srbijadanas/republika/narodnjaci.net

scroll to top