Austrija izdala epidemiološke preporuke za pro*titutke: Izbjegavajte ljubljenje i grupni se*s!

Austrija izdala epidemiološke preporuke za pro*titutke: Izbjegavajte ljubljenje i grupni se*s!

Se*sualnim radnicima u Austriji je od srijede dozvoljeno da nastave sa svojom djelatnošću, a ministarstvo zdravstva je dalo i spisak preporuka za sprječavanje širenja novog koronavirusa bez obzira na intimnu prirodu tog posla.

“Ograničite fizički kontakt na minimum”, savjetovalo je ministarstvo i dodalo da bi prostitutke i klijenti tokom spolnog odnosa trebali izbjegavati biti licem u lice.

Ministarstvo je također upozorilo da treba izbjegavati ljubljenje i grupni seks. I klijenti i seksualni radnici trebaju koristiti jednokratne maske, preporučuje ministarstvo.

Po preporukama, javne kuće trebaju klijenta informirati o zdravstvenim i higijenskim pravilima, a se*sualni radnici ne trebaju nuditi svoje usluge osobama koje imaju simptome covida-19 poput kašlja, kratkog daha ili vrućice.

Prije sastavljanja preporuka ministarstvo je održalo okrugli stol sa se*sualnim radnicima kako bi čulo i njihova mišljenja.

“Vrlo nam je drago da je ministarstvo pribjeglo preporukama umjesto prijetnji kaznama”, rekla je Eva van Rahden koja vodi bečko savjetovalište za se*sualne radnike u okviru dobrotvorne udruge Volkshilfe.

Veliki dio osoba koje rade u tom poslu vrlo je zainteresiran za primjenu mjera zdravstvene sigurnosti, sa ili bez pandemije, rekla je agenciji dpa. No žene koje svoje usluge nude na ulicama teško će moći primijeniti nove preporuke, priznala je von Rahden.

U Austriji ima oko 8000 registriranih seksualnih radnika. bh-index/narodnjaci.net

scroll to top