(VIDEO) VREMENSKE NEPOGODE, NAROD UZNEMIREN! Tukao grad, bagerima ga sklanjali sa puteva!

(VIDEO) VREMENSKE NEPOGODE, NAROD UZNEMIREN! Tukao grad, bagerima ga sklanjali sa puteva!

Snažna oluja pogodila je u noći između utorka i srede okolinu grčkog grada Drama, a pljuskovi su potopili brojne radnje i stanove, čak i oštetile nekoliko puteva u tom delu zemlje.

Kako javljaju grčki mediji, Vatrogasna brigada dobila je oko 60 poziva da ispumpava vodu iz brojnih stambenih i poslovnih objekata, a pet osoba je spaseno iz automobila koje je zahvatila bujica.

Pored velike količine kiše, područje se našlo pod udarom snažnog grada. O kakvoj količini je reč govori podatak da su bageri morali da ga sklanjaju kako bi oslobodili puteve i ulice, pošto je napadalo između 30 i 40 centimetara leda.

Gradonačelnik Drame Hristodulus Mamsakos rekao je za jednu radio stanicu da su se “nebesa otvorila”.

– Pitali smo se da li je stvarno to što vidimo očima. Toliko grada nismo nikada videli, nismo mogli da verujemo. Za samo sat vremena svi putevi su bili potopljeni, a u isto vreme kada je padala kiša došao je grad koji je uništio sve – rekao je Mamsakos.

Meteorolozi su upozorili da je su u toku dana mogući grmljavina, ali i pljuskovi u centralnim i severneim delovima Grčke. srbijadanas/telegraf/narodnjaci.net

 

scroll to top