UPRAVO STIGLA VIJEST, OVO SU NOVA PRAVILA ZA PRELAZ GRANICE: Evo koliko se turisti smiju zadržati u državi!

UPRAVO STIGLA VIJEST, OVO SU NOVA PRAVILA ZA PRELAZ GRANICE: Evo koliko se turisti smiju zadržati u državi!

Makedonska agencija MIA javila je sinoć da je Vlada Sjeverne Makedonije usvojila protokol o tranzitu turista na prelazima Tabanovce, Dever Bair, Bogorodica, Afasan, Blace i aerodrom Skoplje

Vlada Sjeverne Makedonije odobrila je tranzit turista kroz tu zemlju, a odluka stupa na snagu sutra, javljaju grčki mediji, prenosi RTS.

Po novoj odluci, turisti će moći da se zadrže u Severnoj Makedoniji maksimalno pet sati.

Severna Makedonija će prema Grčkoj, koja od sutra otvara svoje granice i za građane Srbije, otvoriti samo prelaz Bogorodica/Evzoni, dok Dojran ostaje zatvoren.

Makedonska agencija MIA javila je sinoć da je Vlada Sjeverne Makedonije usvojila protokol o tranzitu turista na prelazima Tabanovce, Dever Bair, Bogorodica, Afasan, Blace i aerodrom Skoplje.

Kako je saopšteno poslije sednice vlade, tranzit turista podrazumjeva ulaz na jedan granični prelaz i izlaz na drugi, tako da u Severnoj Makedoniji oni mogu da se zadrže najviše pet sati, prenosi agencija MIA.

To će biti potvrđivano izjavom koju će putnici popunjavati na ulazu u Sjevernu Makedoniju, a potom je predavati graničnoj policiji kada izlaze iz zemlje.novi/narodnjaci.net

scroll to top