Totalni kolaps na granicama EU, vraćaju i građane BiH!

Totalni kolaps na granicama EU, vraćaju i građane BiH!

Državljani Srbije ne mogu da putuju u Grčku, niti preko Bugarske i bugarsko-grčkog graničnog prelaza Kulata-Promahonas, potvrdili su iz grčke granične policije na prijelazu Promahonas.

Ovu odluku na sopstvenoj koži osjetilo je nekoliko stotina srbijanskih građana i turista iz Bosne i Hercegovine, koji su se danas uputili u Grčku preko Bugarske, piše beogradski Blic.

“Bugari vraćaju građane Srbije i BiH”, tvrde turisti koji se nalaze na graničnom prijelazu Kulata – Promahonas.

Jedan od njih je i Igor Milanović iz Beograda, koji je preko Facebooka uputio javni apel Ministarstvu za pomoć, imajući u vidu da su prošli veliki put i potrošili mnogo novca, a trenutno se nalaze zaglavljeni na granici Bugarska-Grčka bez izgleda da će nastaviti svoje putovanje.

Prema informacijama pojedinih grčkih medija kolone su dugačke i čitavih 15 kilometara.

Podsjetimo, Grci su najavili da će granice otvoriti danas u 23 sata. Mada je bilo nezvaničnih informacija da će to učiniti već u 12 sati, zbog čega je veliki broj turista brže-bolje pohrlio ka granicama ove članice EU.

“Vratili su nas sa Euzonija. Rekli su da je zatvoreno, ali i da bi stvari mogle da se promjene do sutra. Ni grčki graničari nemaju pouzdane informacije”, prenose srbijanski mediji izjave turista koji su danas krenuli put Grčke. fokus/narodnjaci.net

 

scroll to top