SJAJNA VEST! GRČKA OTVORILA GRANICE: Posle celodnevnih razgovora, Atina dozvolila prelazak državljanima Srbije!

SJAJNA VEST! GRČKA OTVORILA GRANICE: Posle celodnevnih razgovora, Atina dozvolila prelazak državljanima Srbije!

Vlada Grčke donela je odluku kasno večeras da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije. Naši turisti polako prelaze granični prelaz i kreću se ka letovalištima, navode Večernje novosti.

Kako se saznaje, Vlada Srbije bi trebalo sutra u toku dana da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.

Posle celodnevnih razgovora sa zvaničnicima Grčke, obavestili su me večeras da će početi da puštaju naše građane preko bugarsko-grčke granice – rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za “Blic”.

Igor Milanović, jedan od putnika koji je krenuo u Grčku, posle ove vesti izjavio je za Kurir da je Srbima, među kojima ima onih koji su skoro 12 sati čekali da uđu u Grčku, konačno laknulo.

– Na granici sa Grčkom ima oko 300 Srba, odnosno oko stotinak vozila i svi su jako srećni što se ova situacija konačno rešila. U kolima smo, nekoliko vozila je već ušlo u Grčku.

Namucili smo se čekajući, ali najbitnije je da je sve u redu i da su nam ipak dozvolili da uđemo – rekao je Milanović koji je u Grčku krenuo sa suprugom i devetomesečnom bebom. Kurir/narodnjaci.net

scroll to top