Samohrana majka dvoje djece zaboravljena od svih, treba našu pomoć: “Kad imam koju marku kupim, kad nemam…”

Samohrana majka dvoje djece zaboravljena od svih, treba našu pomoć: “Kad imam koju marku kupim, kad nemam…”

Elvedina Nuhić iz Bosanske Krupe, samohrana je majka dvoje djece, trogodišnje Aylin i četrnaestogodišnje Armane. Žive u izuzetno teškim uslovima. Zaposlena nije nigdje, jer danas je teško naći posao, ali da može rado bi negdje radila, da prehrani sama svoju djecu.

Nemaju ni struju ni vodu u kući, što im dodatno otežava život. Boravili smo u Bosanskoj Krupi i razgovarali s ovom ženom

Na mnogim mjestima tražila je pomoć, međutim niko za njene probleme nije imao sluha. Kada su ljudi vidjeli kako Elvedina živi i preživljava, neke medijske kuće su emitovale priloge o njoj i njenoj djeci, ali sve je to bilo kratkog daha. Stizali su jednokratne pomoći koje su bile dovoljne da ona i djeca prežive jedan određeni vremenski period.

Starija kćerka uskoro kreće u deveti razred. Još uvijek nema knjige i osnovni pribor za školu. Elvedina je imala zdravstvenih problema zbog kojih je bila podvrgnuta operativnim zahvatima. Kaže da ni u jednom trenutku nije namjeravala napustiti djecu i da je jedino što želi obezbijediti im normalne uslove za život prenosi RTVUSK.

Težak život ove porodice poznat je uposlnicima Centra za socijalni rad u Bosanskoj Krupi.

Ovoj porodici je svaka pomoć dobrodošla. Osim hrane i higijenskih potrepština, nedostje im odjeća, obuća, namještaj, školski pribor.Elvedina i ovim putem želi pozvati sve ljude dobre volje koji mogu i žele pomognu njoj i njenoj djeci.

ELVEDINA NUHIĆ

Broj žiro računa je: 1610350000000042

Broj telefona 061 816 834 bh-index/narodnjaci.net

(VIDEO) Samohrana majka dvoje djece treba našu pomoć! Evo kako pomoći: https://bit.ly/2Bmh3Zk

DIJELI: Žive u izuzetno teškim uslovima. Zaposlena nije nigdje, jer danas je teško naći posao, ali da može rado bi negdje radila, da prehrani sama svoju djecu. Evo kako pomoći: https://bit.ly/2Bmh3Zk

Gepostet von Crna-Hronika.info am Donnerstag, 18. Juni 2020

scroll to top