POZNAT I DATUM! Evo kada Slovenija otvara granice sa Italijom!

POZNAT I DATUM! Evo kada Slovenija otvara granice sa Italijom!

Granica je zatvorena zbog širenja nove vrste koronavirusa, a slovenski šef diplomacije rekao je u Ljubljani nakon sastanka s italijanskim kolegom Luigijem Di Maiom, da prate epidemiološku situaciju u vezi s koronavirusom u Italiji.

Logar je rekao da bi krizni štab trebao dati “zeleno svjetlo” te da tada vlada može donijeti takvu odluku. Optimističan je da bi se granica ponovno mogla otvoriti već 15. juna.

Naglašavajući da je Italija važan susjed i ključni ekonomski partner za Sloveniju, Logar je izjavio da su i politički odnosi dviju zemalja na visokom nivou.

Di Maio, koji je nakon epidemije nastavio diplomatske kontakte u Evropskoj uniji (EU) radi otvaranja granica i mobilizacije turizma, nastavio je posjetu Sloveniji i zahvalio se slovenačkom kolegi na ukazanom optimizmu u pogledu ponovnog otvaranja granica.

“To je veoma važno za nastavak turističkog sektora, što je od vitalnog značaja za mnoge naše građane, kao i za obje države”, rekao je Di Maio koji će sa istim dnevnim redom 9. juna posjetiti i Grčku. fokus/narodnjaci.net

scroll to top