OVO VAS SIGURNO INTERESUJE! Uginuo slavni petao, sud je prošle godine presudio u njegovu korist i on je proživeo poslednje mesece u svom domu…

OVO VAS SIGURNO INTERESUJE! Uginuo slavni petao, sud je prošle godine presudio u njegovu korist i on je proživeo poslednje mesece u svom domu…

Petao iz Francuske čija je vlasnica završila na sudu zbog njegovog bučnog jutarnjeg kukurikanja, umro je sa šest godina.

Moris je zadobio nacionalnu i međunarodnu podršku i postao simbol kampanje za zaštitu zvukova francuskog sela, kada se našao usred pravnog procesa zbog “zagađenja bukom”.

Sud je prošle godina u septembru presudio u njegovu korist i on je proživeo poslednje mesece u svom domu na ostrvu Oleron.

Moris je umro u maju, ali njegova vlasnica nije tada objavila vest.

– Smatrala sam da u vreme karantina ljudi već imaju dovoljno briga – rekla je Korin Feso i dodala da je novi petao dobio ime po Morisu i da je podjednako bučan.

– Ali on nikada neće biti kao naš prvi Moris – rekla je Feso.

Morisove nevolje su počele kada ga je stariji par, koji ima vikendicu na Oleronu, optužio da ih uznemirava bučnim kukurikanjem.

Postao je slavan u Francuskoj, u kojoj je Galski petao jedan od nacionalnih simbola, a peticija za njegovo “oslobađanje od krivice” potpisale su desetine hiljada ljudi.

Njegova vlasnica, koja na ostrvu živi 35 godina, morala bi da se odseli da ga je sud “proglasio krivim”.

U septembru prošle godina sud je, međutim, presudio u korist Morisove vlasnice i naložio tužiocima da plate 1.000 evra na ime troškova. Srbija Danas/Agencije/narodnjaci.net

scroll to top