OBRATITE PAŽNJU! Do petka novi kriterijumi za otvaranje granica!

OBRATITE PAŽNJU! Do petka novi kriterijumi za otvaranje granica!

Politika otvaranja granice u Crnoj Gori biće dopunjena novim kriterijumima koje će predložiti Institut za javno zdravlje, kako bi bio omogućen ulazak u zemlju i stranim državljanima koji ne nose visok epidemiološki rizik, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti usvojiće nove kriterijume najkasnije u petak, 19. juna, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju su naveli da je Nacionalno koordinaciono tijelo na sinoćnjoj sjednici potvrdilo strateško opredjeljenje da nastavi da sprovodi politiku otvaranja države, uz zadržavanje epidemiološki stabilne situacije, te paralelno preduzima sve mjere neophodne za očuvanje zdravlja građana, stranaca koji žive u Crnoj Gori i turista.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti upoznalo se o radnom dokumentu već formiranog Operativnog štaba za praćenje epidemiološke situacije u turističkoj sezoni, sa ciljem potpune spremnosti svih državnih organa i turističke privrede za ulazak Crne Gore u novu fazu otvaranja uz istovremeno zadržavanje stabilne epidemiološke situacije.

Zadaci Operativnog štaba su, kako se navodi, definisanje pravila, postupaka i monitoring ulaska u Crnu Goru, sprovođenje epidemiološkog nadzora i postupanje sa eventualno oboljelim gostima, uključujući i njihov bezbjedan transport u matične države. bhrt/narodnjaci.net

scroll to top