NI TRAGA NI GLASA OD BAKE I DEKE U STUDENICI: Ceo dan niko ne zna gde su, spasioci ne mogu da se PROBIJU KROZ BUJICU!

NI TRAGA NI GLASA OD BAKE I DEKE U STUDENICI: Ceo dan niko ne zna gde su, spasioci ne mogu da se PROBIJU KROZ BUJICU!

Usled obilnih padavina, u Srbiji su se izlile reke, a u čak 9 opština je proglašena vanredna situacija – Osečini, Krupnju, Loznici, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Kraljevu, i u Ljuboviji.

Kritično je i u studeničkom kraju, gde je reka Studenica napravila velike probleme. Dvoje ljudi je još zarobljeno u kući u Živički. Meštani kažu da su se poslednji put s njima čuli jutros u pola šest i da je reč o starim osobama.

Vatrogasci-spasioci kažu da nemaju rešenje da priđu kući, probali su čamcima i sajlama, ali nisu uspeli. Meštani predlažu da se pošalje helikopter.

– Četiri kilometra nizvodno od manastira Studenica, ovde je trenutno u velikoj opasnosti porodica koji broji dva člana. Pokušavamo da stupimo u kontakt sa njima i bojimo se za njihovo zdravstveno stanje. Spasilačke ekipe su pokušale da priđu mestu, da ih evakuišemo, za sada nismo uspeli. Očekujemo specijalne jedinice da dođu – rekao je Dragan Jevremović, predsednik MZ Studenica.

Njihovi rođaci kažu da su se poslednji put čuli sa njima kada je Studenica počela da nadolazi, jutros oko pola 6.

Podsetimo, usled obilnih padavina, u Srbiji su se izlile reke, a u čak devet opština je proglašena vanredna situacija – Osečini, Krupnju, Loznici, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Kraljevu, i u Ljuboviji.

Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Valjeva, Sremske Mitrovice i Čačka su, uz Žandarmeriju, tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, evakuisali 71 osobu na teritoriji opština Krupanj, Ljubovija, Kosjerić i Lučani. srbijadanas/blic/narodnjaci.net

scroll to top