Na koga biste se kladili da će najduže izdržati? Ford, Honda ili Peugeot – čiji motor će najdulje izdržati bez ulja i antifriza?

Na koga biste se kladili da će najduže izdržati? Ford, Honda ili Peugeot – čiji motor će najdulje izdržati bez ulja i antifriza?

Prva dva su izdržala manje od minute.

Kao što je poznato, motor je bez ulja osuđen na propast. Ono ima trostruku funkciju, a to je podmazivanje, hlađenje i čišćenje. Antifriz je jednako bitan, a njegovu ulogu, osim one za izradu “finog vina”, znaju svi kojima je auto zakuhao.

Carwow je odlučio tri auta osuditi na smrt, a otpornost njihovih motora presudit će koliko će ona biti duga. Na tapeti su Ford Focus, Honda Civic i Peugeot 206. Kad su im jednom uklonjene sve vitalne tekućine, startali su motore i stavili ih na puni gas.

Prvi je počeo posustajati nakon 14 sekundi, a motor mu je u vječna lovišta otišao nakon točno 20 sekundi. Pogađate, prvi je otišao upravo Focus.

Idući je izdržao puno dulje, “čak” 47 sekundi. Međutim, ono što iznenađuje je treći kandidat koji je tek nakon dvije minute počeo posustajati. Okretaji su pali na oko 4000, ali su onda opet došli u crveno. Voditelj je htio ubrzati stvar pa je sjeo za upravljač, ali ni to nije pomoglo. Motor je prestao disati tek nakon 6 minuta i 22 sekunde, što je čak 19 puta dulje od Fordovog. A onda su umjesto ulja i antifriza natočili Mentos bombone i Coca-Colu. index/narodnjaci.net

scroll to top