Mladić kažnjen zbog isticanja zastave RBiH ispred table “Dobrodošli u RS”

Mladić kažnjen zbog isticanja zastave RBiH ispred table “Dobrodošli u RS”

Policija iz Vukosavlja identifikovala je i sankcionisala muškarca iz ove općine koji se fotografisao sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine pored table na kojoj piše “Dobrodošli u Republiku Srpsku”.

Kako je saopćeno iz Dobojske policijske uprave, muškarac je prekršio Zakon o javnom redu i miru. Slučaj se dogodio 20. juna, kada je fotografiju objavio na društvenoj mreži Facebook, čime je, kako su naveli, “bezobzirnim ponašanjem izazvao osjećanje uznemirenosti građana općine Vukosavlje”.

– Muškarac je identifikovan i sankcionisan danas – saopćeno je iz PU Doboj.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da vlasti Republike Srpske kažnjavaju osobe zbog isticanja obilježja Republike Bosne i Hercegovine jer to smatraju “uznemirenjem javnosti”.

Sredinom juna pripadnici Policijske stanice Pale prekršajno su kaznili osobu koja se fotografisala sa, kako navode u saopćenju, zastavom Armije RBiH na Vrelu Miljacke na Palama.

Zapravo, bila je to zastava Republike BiH, odnosno državna zastava Bosne i Hercegovine koja je bila zvanično obilježje zemlje sve do 1998. godine. bh-index/narodnjaci.net

scroll to top