LJEKAR IZ SRBIJE ŠOKIRAO! Priznao zločin, pa ispričao zbog čega i kako je ubio svoje roditelje…

LJEKAR IZ SRBIJE ŠOKIRAO! Priznao zločin, pa ispričao zbog čega i kako je ubio svoje roditelje…

Zoran Kamatović (48) iz Sremskih Karlovaca u ponedjeljak je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Novom Sadu priznao da je minulog vikenda hicima iz lovačke puške usmrtio roditelje, majku Gordanu (66) i oca Ljubodraga (77), saznaju Novosti.

Prema njihovim informacijama, on je rekao da je prvo pucao u oca, a zatim u majku, kao i da je namjeravao da se nakon toga ubije. Ispričao je da je kritičnog dana bio u vikendici kod roditelja i da je konzumirao alkohol.

Poslije saslušanja, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana. Ljekaru je ova mjera izrečena da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Krvavom zločinu u vikendici Kamatovića u sremskokarlovačkom naselju Doka, u kojoj su živeli Ljubodrag i Gordana, prethodila je svađa između oca i sina. Od roditelja je tražio da prodaju vikendicu, nakon što su mu ustupili stan u naselju Braća Dejanović u Sremskim Karlovcima. Ljubodrag se tome protivio, a Zoran je, navodno bio uporan u tom zahtjevu.

U jednom trenutku, Zoran je dograbio Ljubodragovu lovačku pušku i pucao u oca. Kada se majka Gordana umiješala, i u nju je ispalio hitac, poslije čega je otišao u stan.

– Lovačka puška je bila Ljubodragova i imao je za nju dozvolu, koliko ja znam. Oružje je uzeo jer tu gde su živeli u Doki, nema mnogo vikendica i kuća, udaljeno je i zbog bezbjednosti se naoružao – kaže jedan poznanik tragično nastradalog bračnog para.

Stravičan zločin u subotu oko podneva otkrio je jedan poznanik, koji je vraćajući se sa posla, prolazeći pored vikendice Kamatovića, ugledao otvorena vrata. Ušao je unutra da ih pozdravi, ali je naišao na užasan prizor. Na podu, u lokvi krvi ležala je Gordana, nije davala znake života. Ljubodraga nije vidio. Usplahireno je pozvao Ljubodragovog brata koji je alarmirao policiju.

– Tek kada je policija stigla, pronašli su Ljubodragovo tijelo u dvorištu, nedaleko od kuće – kaže poznanica ubijenih. U prvi mah se mislilo da je riječ o ubistvu i samoubistvu, ali se ubrzo ispostavilo da ih je ubila neka treća osoba.

Nešto kasnije, policija je lisice na ruke stavila Zoranu. Navodno je namjeravao da se preda i ispriča šta se desilo. Policajcima je priznao šta je uradio. fokus/narodnjaci.com

scroll to top