HRVATI SPREMNI NA SVE, PUŠTAJU ZARAŽENE NA PLAŽU ZBOG ZARADE?! Na sve načine pokušavaju doći do novca?

HRVATI SPREMNI NA SVE, PUŠTAJU ZARAŽENE NA PLAŽU ZBOG ZARADE?! Na sve načine pokušavaju doći do novca?

Srbima nude specijalne povlastice i otvaraju granice za građane zemlje u kojoj epidemija još nije dostigla vrhunac

– Mi smo vrlo dobri prijatelji, bićemo otvoreni kad Šveđani dođu. Ne smatramo švedske turiste rizičnijim od ostalih – rekao je pomalo neuvjerljivim glasom hrvatski ministar turizma Gari Kapeli, a preneli su zagrebački mediji.

Naime, iako većina zemalja, među kojima je recimo i Norveška, zadržavaju restriktivne mjere kada je riječ o građanima Švedske, Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koje su širom otvorile granice za građane države koja prema Evropskom centru za sprečavanje i kontrolu bolesti „još nije prošla vrhunac zaraze“.

U očajničkom pokušaju da spasu turističku sezonu, u Hrvatskoj govore o „specijalnim popustima za turiste iz Srbije“, ali istovremeno i dozvoli švedskim turistima da doputuju na Jadran. Na Hrvatskom primorju se uzdaju u činjenicu da gotovo nijedna druga zemlja u EU nije skinula restrikcije prema Švedskoj, pa kada se uzme u obzir da je njih 300.000 prošle godine ljetovalo u Hrvatskoj, pojedinci se nadaju da bi broj turista iz Švedske ovog leta mogla da dosegne čak milion ljudi.

S druge strane, švedski zavod za javno zdravstvo samo u četvrtak je zabeležio 1.588 novih slučajeva, dok je tek juče vlada u Stokholmu ukinula preporuku da se ne putuje unutar zemlje, a preporuka da se izbjegavaju putovanja u inostranstvo traje do 15. jula. U Švedskoj je inače do 11. juna zabilježeno 4.814 smrtnih slučajeva, sa ukupno 48,288 pozitivnih na koronavirus. Novi/Alo/narodnjaci.net

scroll to top