HOTEL U NJEMAČKOJ NE PRIMA PRETILE GOSTE: Tvrde imaju opravdan razlog…

HOTEL U NJEMAČKOJ NE PRIMA PRETILE GOSTE: Tvrde imaju opravdan razlog…

Voditeljica hotela Angelika Hargesheimer je za lokalni magazin „Buten un binnen“ navela i nekoliko razloga takve njihove odluke.

– Hotelske stolice su dizajnerske, prava klasika. Ako osoba koja teži preko 130 kilograma sjedne na stolicu, ona neće dugo trajati. Želimo imati dizajnerski hotel, pa smo odabrali lijep namještaj – rekla je Hargesheimer.

Ipak, mnogi su takav stav hotela osudili. Smatraju kako je riječ o diskriminaciji.

No, Angelika Hargesheimer je odgovorila i na takve kritike. Za njemačku tiskovnu agenciju (dpa) je kazala kako su to pravilo uveli tek kad je dizajnerski krevet puknuo pod jednim gostom s prekomjernom težinom.

Čovjek je spavao u hotelskoj sobi. Kad je krevet puknuo pod njim, tužio ih je, a sud mu dodijelio odštetu.

– Imali smo slučajeve kad bi se gosti s prekomjernom težinom tužili da su tuš kabine preuske, ili stolice neudobne, sobe premale. Želimo da naši gosti uživaju u hotelu, a ne da im je neudobno – rekla je za Hargesheimer za dpa aludirajući na to kako pretili gosti očito ne mogu uživati u onome što hotel nudi, a hotelu to onda ide na štetu.

Ipak voditelji saveznih agencija za borbu protiv diskriminacije osuđuju ovakav stav hotela. Smatraju kako bi hotel trebao prilagoditi ponudu i pretilim ljudima jer su ovakvim načinom ljudi s prekomjernom težinom još više izloženi diskriminaciji.

– Takav stav hotela i slični stavovi prenose pretilim ljudima osjećaj inferiornosti i dovodi u pitanje pravo na postojanje. To je plodno tlo za depresivno stanje – rekla je Natalie Rosanke iz Društva za borbu protiv diskriminacije. Fenix-magazin/MD/narodnjaci.net

scroll to top