EVO ŠTA NAS ČEKA U JESEN! Virus je još tu, u oktobru ćemo imati dva respiratorna virusa koji se prenose na identičan način!

EVO ŠTA NAS ČEKA U JESEN! Virus je još tu, u oktobru ćemo imati dva respiratorna virusa koji se prenose na identičan način!

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je virus korona i dalje prisutan, da će ga biti i u oktobru, ali da se ne zna kakvog će biti intenziteta i kakva će biti njegova virulentnost u tom periodu.

– Ono što je svakako dobro jeste da broj zaraženih u ovom periodu u Republici Srpskoj nije povećan i nemamo mnogo lica smještenih u bolnice kojima treba bolnička njega. Ako takvu situaciju budemo imali u oktobru, svakako će biti puno podnošljivija, istakao je Šeranić.

On je naveo da će u oktobru ponovo biti sezonski grip, te dodao da će ova dva respiratorna virusa, koja se prenose na identičan način, predstavljati ozbiljnu prijetnju organizaciji sistema.

– Zbog toga je potrebno da se kao pojedinci i sada pripremimo, ali i da se zdravstveni sistem pripremi za organizaciju i način rada u oktobru, jer će postojati mogućnost određenih restrikcija”, izjavio je Šeranić za “Večernji list”, izdanje za BiH.

On je ponovio da mjere za pojedince koje su propisale nadležne institucije u vezi sa virusom korona nisu popustile, te apelovao da se i dalje nose maske u zatvorenom prostoru, vodi računa o broju lica koja se okupljaju, te da se drži socijalna distanca i vrši dezinfekcija prosora. bh-index/narodnjaci.net

scroll to top