EVO KOJA JE PROCEDURA! Samo ovi građani BiH i Srbije mogu ući u Hrvatsku!

EVO KOJA JE PROCEDURA! Samo ovi građani BiH i Srbije mogu ući u Hrvatsku!

Nakon više od mjesec dana Nacionalni stožer održao je konferenciju za novinare zbog rasta broja zaraženih koronavirusom u proteklih nekoliko dana. Objavili su da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 18 novooboljelih te da ih je sada ukupno 2.317.

Šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se na predstojeće izbore,a s obzriom na novonastale okolnosti. Rekao je da se predizborna kampanja nastavlja po planu i prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Državnog izbornog povjerenstva.

“Mi smo zaustavili širenje u Hrvatskoj, ali Hrvatska se otvara i ova faza je faza suživota s virusom, gdje moramo zaštititi nemoćne. Radimo sve kako bi se gospodarska aktivnost nastavila. Važan nam je dolazak turista. Španjolska se danas otvorila za sve turiste iz EU, iako jučer imaju preko 300 novih slučajeva i 7 umrlih. Njemačka je postavila kriterij na 50 zaraženih na 100.000 stanovnika, što je puno više nego što je kod nas”, rekao je Božinović.

Kazao je kako je 40 posto putnika iz BiH te 20 posto putnika iz Srbije vraćeno s granice. Objasnio je da je Hrvatska otvorila granice samo za desetak država EU i da se to ne odnosi na nama susjedne zemlje koje nisu članice EU. Njihovi državljani prilikom ulaska u Hrvatsku moraju dokazati osobnu ili poslovnu potrebu dolaska.

Božinović je također naglasio da se Stožer svakodnevno sastaje i analizira situaciju. Novi/Net/narodnjaci.net

scroll to top