EVO KAD SE UVODI POLICIJSKI SAT, OGLASIO SE EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: Evo šta je rekao!

EVO KAD SE UVODI POLICIJSKI SAT, OGLASIO SE EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: Evo šta je rekao!

NIŠ – Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović smatra da zbog aktuelne epidemiološke situacije nije neophodno uvoditi ponovo ograničenja za građane.

On je za TV Prva rekao da je uzrok povećanja broja zaraženih korona virusom nepoštovanje postojećih mere – pranje ruku, dezinfekcija, nošenje maski u zatvorenom prostoru i distanca od jednog metra.

“Uz poštovanje tih mjera smanjićemo mogućnost prenošenja virusa. Takođe, u narednim letnjim mesecima, meteorolozi najavljuju tople dane, što neće odgovarati širenju virusa”, naveo je on.

Tiodorović ističe da bi trebalo da se razmišlja o promeni taktike i strategije u borbi protiv virusa korona.

“Treba da tretiramo ovu bolest kao i druge virusne bolesti. Zapravo, svaki bolesnik koji se pojavi treba ga tretirati kao da je pozitivan na koronu sve dok se ne utvrdi suprotno. Treba sprovoditi sve mere samozaštite i zaštite pacijenta”, naglasio je on.

Podsjeća da visoka vlažnost vazduha, hladno vreme pogoduje širenju virusa, kao i da je veliki broj mladih nose virus, ali da nemaju izražene simptome.

“Posebno je važno da se i dalje štiti starija populacija i hronični bolesnici. Hroninični bolesni mogu biti i mlađe osobe”, ukazao je on. Novi/Tanjug /narodnjaci.net

scroll to top