Elvis Malkić iznio užasavajuće tvrdnje: ‘Bez ikakvog razloga pretukli su me članovi obezbjeđenja Gordane Tadić’

Elvis Malkić iznio užasavajuće tvrdnje: ‘Bez ikakvog razloga pretukli su me članovi obezbjeđenja Gordane Tadić’

Redakciji Oslobođenja javio se Elvis Malkić s tvrdnjom da su ga bez ikakvog razloga danas pretukli članovi obezbjeđenja glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić. Malkić je objasnio šta se dešavalo.

– Ja sam čovjek bez ijedne kaznene prijave u životu. Krenuo sam u hotel u Živinicama koji se nalazi u blizini kuće glavne tužiteljice. Objašnjavao sam policajcima da ne želim da ikoga provociram i da samo želim da odem u hotel da se odmorim. Došao sam iz Hrvatske na tri dana. Policajci su mi zalupili vrata od automobila. Kada sam izašao davili su me i udarali, rekao nam je Majkić koji je dodao da je bio u kafiću preko puta.

Nakon što je dobio batine Majkić se kako kaže zaputio u policijsku stanicu kako bi prijavio napad.

– U policijskoj stanici u Živinicama su me izbacili i otjerali. Jedan je policajac čak želio da mi razbije mobitel jer sam nakon što su odbili da prime moju prijavu rekao da ću pozvati Odjeljenje za unutrašnju kontrolu, tvrdi Malkić.

Malkić je redakciji Oslobođenja poslao fotografiju povrede za koju tvrdi da je nastala u incidentu.

Redakcija pomenutog lista je kontaktirala MUP u Živinicama, a jedan od službenika je rekao da nema informacija o incidentu i da ne može govoriti za medije. U neformalnom razgovoru dodao je i da nije istina ono što Malkić govori. bh-index/narodnjaci.net

scroll to top