DOKTORI KRIVI ZA SMRT MLADE BOBANE? MINISTARSTVO REAGOVALO: Pokrenuta istraga!

DOKTORI KRIVI ZA SMRT MLADE BOBANE? MINISTARSTVO REAGOVALO: Pokrenuta istraga!

Ministarstvo zdravlja uputiće inspekciju u Zdravstveni centar Zaječar gdje se porodila srpska olimpijka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković, koja je juče preminula u Kliničkom centru Srbije, potvrđeno je Tanjugu u resornom Ministarstvu.

Momčilović Veličković preminula je u 31. godini života, 20 dana nakon što se porodila, uslijed zdravstvenih komplikacija bolesti eklampsije. Rodila je zdravu bebu, a nekoliko dana nakon porođaja, iz ZC Zaječar transportovana je u Beograd, gde je u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije i preminula.

Direktor zdravstvene ustanove u Zaječaru dr Miroslav Stojanović rekao je da je Momčilović Veličković postala njihov pacijent onog dana kada je došla na porođaj, prenose mediji. Dodao je da za sada, s obzirom na to da nema sve detalje, ne može ništa više da kaže.

“Mi imamo njenu istoriju od dana kada je primljena kod nas na porođaj. Pacijentkinja je, inače, borski osiguranik. Ništa više u vezi sa tim ne znamo, potrebno je da sakupimo sve validne informacije”, kazao je dr Stojanović. Novi/Alo/narodnjaci.net

scroll to top