COVID-19 ne posustaje! Korona odnosi živote u BiH…

COVID-19 ne posustaje! Korona odnosi živote u BiH…

Do sada je u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska potvrđeno 1.628 slučajeva, a preminulo je ukupno 119 osoba.

U posljednja 24 sata, u ovom bh. entitetu potvrđeno je 24 pozitivna slučaja koronavirusa. Radi se o 12 muških i devet ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 11 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Кostajnice, tri iz Modriče, po dvije iz Doboja, Bosanske Gradiške, Кotor Varoša, Banja Luke i Čelinca i po jedna iz Prijedora, Bosanske Dubice, Bijeljine i Trebinja.

S druge strane, u posljednja 24 sata na koronavirus u FBiH testirano je 259 uzoraka, a pozitivnih je 27, saopćio je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.

S obzirom da je u Republici Srpskoj ranije potvrđen 21 novozaraženi, ukupan broj zaraženih u posljednja 24 sata u našoj zemlji sada je porastao na 48.

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Na području Federacije BiH do sada je testirano 43.080 uzoraka.

COVID-19 potvrđen je kod ukupno 1.292 osobe. Zaključno s današnjim danom oporavljeno je 980 pacijenata.

Trenutno je aktivan 271 slučaj oboljelih od COVID-19 u FBiH. Zabilježen je ukupno 41 smrtni slučaj.

Iz ministarstva apeluju na građane da budu odgovorni.

“Pridržavajmo se mjera lične/osobne zaštite! Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora! Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitite sebe i druge! Kršenjem odredbi i preporuka dovodite u pitanje svoje i zdravlje najbližih”, naveli su iz ministarstva. bh.index/narodnjaci.net

scroll to top