BABA SKOČILA U SEPTIČKU JAMU ZA UNUKOM, SPASILA GA SIGURNE SMRTI: “Bio je skroz hladan, jedva je preživeo”

BABA SKOČILA U SEPTIČKU JAMU ZA UNUKOM, SPASILA GA SIGURNE SMRTI: “Bio je skroz hladan, jedva je preživeo”

Sigurne smrti spasila ga je baba Danijela, koja je skočila u jamu za unukom i izvukla ga. Dečak je prevezen u bolnici gde su mu lekari spasili život.

Danijela je još u šoku zbog svega što se dogodilo i ispričala je da je do tragedije došlo u petak uveče dok se dečak u dvorištu igrao sa psom.

– Pas je u jednom trenutku najverovatnije potrčao ka poljskom toaletu kod naših rođaka. Primetila sam da ga nema i počela da ga tražim. Krenula sam prema tom poljskom toaletu i pogledala unutra. Nisam videla unuka, ali sam čula da se u jami nešto pomera. Sledila sam se od straha – priseća se Danijela.

Najveći problem, kako je rekla, bilo je pomeriti teški betonski poklopac od jame, a da se na srećom tu zatekao komšija.

– Pomerili smo poklopac i uskočila sam u jamu. Napipala sam ga na dnu jame i brzo izvukla. Bio je skroz hladan, sekunde su ga delile od smrti…- priča nesrećna žena.

Ona je dodala da su dečaku izvlačili vodu iz usta, a za to vreme je komšija otišao po kola da krenu odmah ka prokupačkoj bolnici.

– Sećam se da je rekao da neće pustiti gas dok ne stignemo ma koliko saobraćajnih prekršaja napravio – priča ona.

Dečak je u bolnicu primljen u veoma teškom i nesvesnom stanju. Odmah je urađena reanimacija i dečak je hitno transportovan u KC Niš u pratnji saobraćajne policije kako bi sanitet mogao što pre da stigne.

Dečak je u Nišu odmah priključen na respirator, urađene su sve analize i oko 5 sati ujutro u subotu došao je svesti.

– Svuda se penjao, ali do sada nikada nije imao neku ozbiljniju povredu. Ne znam šta da kažem… Septička jama nam je skroz na drugom kraju dvorišta i nikome nije jasno zašto je potrčao za psom u komšijsko dvorište i upao u poljski toalet… – dodala je ona.

Na odeljenju za intenzivnu negu niške Dečje interne klinike potvrdili su nam da mališan više nije životno ugrožen.

– Dete je imalo jaku upalu pluća koja je posledica bakterijske infekcije jer je udahnuo otrovne materije iz septičke jame zbog čega je imao visoku temperaturu. Nakon terapije njegovo stanje je stabilizovano, skinut je sa respiratora i sada spontano diše. On se i dalje nalazi na odeljenju za intenzivnu negu i pod stalnim je nadzorom lekara – kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi. srbijadanas/informer/narodnjaci.net

scroll to top