ŠOKIRAT ĆETE SE KADA SAZNATE! Evo zašto je korona virus “OSLABIO” iznenada…

ŠOKIRAT ĆETE SE KADA SAZNATE! Evo zašto je korona virus “OSLABIO” iznenada…

Stalnom spominjanju drugog vala oštro se protivi dr. Nela Sršen, kirurginja u sveučilišnoj bolnici u Padovi. Korona se na kraju možda pretvori u običnu virusnu prehladu, nada se ona.

Razlog za optimizam vidi u tome što se broj zaraženih smanjuje iz dana u dan, a hospitalizirani pacijenti više ne završavaju na respiratorima. Sve to nam možda govori da je virus izgubio virulentnost i na neki način oslabio, rekla je dr. Sršen gostujući u HRT-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’.

To bi značilo da bi i ovaj virus, kao i neki prije njega, postao dio nas, naših života, običan respiratorni virus koji izaziva prehladu.

No ne pouzdaju se svi znanstvenici u milosrđe virusa i njegovu potrebu da ima živog domaćina u kojem će se razmnožavati. Eto, devetorica znanstvenika iz Obamine administracije upozorila su kako Amerikanci imaju tri mjeseca za obnovu nacionalnih zaliha lijekova.

Je li virus oslabio ili ojačao, koliko sojeva ima, po čemu se razlikuju, sve su to akademske rasprave iz kojih će se, ili neće, tu i tamo iskristalizirati nešto konkretno. Ono što vam znanstvenici sa sigurnošću mogu reći ono je što ionako slušate već neko vrijeme: često perite ruke sapunom i toplom vodom, izbjegavajte tjelesni kontakt s drugim ljudima i stvarima, prilagodite se situaciji te pokušajte sačuvati duševni mir i ravnotežu.

Slušajte preporuke razumnih autoriteta i ne razbijajte glavu nagađanjima o tome hoće li se novi koronavirus ponašati poput gripe koja se vraća početkom nove zime ili će se ponašati po obrascu pandemije H1N1, a koja je stigla s proljećem, da bi se vratila u jesen i zimu. I neka vam ruke budu čiste! priznajem/narodnjaci.net

scroll to top