BITI RODITELJ MOŽE BITI TEŠKO, POGOTOVO AKO VAM JE PRVI PUT! Pedijatri vam donose par savjeta koje morate znati!

BITI RODITELJ MOŽE BITI TEŠKO, POGOTOVO AKO VAM JE PRVI PUT! Pedijatri vam donose par savjeta koje morate znati!

1. Zapamtite, roditeljstvo nije znanost

Svaka beba je jedinstvena, tako da ono što je funkcioniralo kod vaše prijateljice ne znači da će funkcionirati i kod vas. “Učinite ono što je najbolje za vas i vašu bebu i ne brinite o tome što će drugi ljudi reći. Dok god je vaša beba zdrava i sretna, to je sve što je bitno”, kaže Lisa Orban, autorica knjige ‘It’ll Feel Better when it Quits Hurting’.

2. Nemojte se sramiti tražiti savjet

Provedite vrijeme razgovarajući s iskusnim roditeljima u koje imate povjerenja. Koje pouke su naučili? Što bi oni učinili drugačije? “Često zaboravljamo da možemo puno naučiti od onih koji imaju iskustva i koji su kroz to već prošli. Na taj način postajete i sami mudriji, ali i samopouzdaniji”, kaže dr. Wyatt Fisher, psiholog.

3. Ne uspoređujte sebe s drugima

“Nakon što dobiju dijete, novi roditelji često osjećaju kao da ne uspijevaju držati korak s drugima, što može biti itekako iscrpljujuće”, kaže dr. Craig Bach.

4. Ukoliko želite da vaša beba spava ostavite je da spava na leđima. Krevetić mora biti skoro prazan, bez deke ili igračaka. Jako je opasno da zaspite s bebom na stolici ili kauču. Izbjegavajte zajedničko spavanje i naviknite bebu da spava u svom krevetu.

5. Ako dojite bebu možete shvatiti ima li beba dovoljno mlijeka ili ne.ukoliko beba ima zaobljene obraščiće dok doji znači da ima dovoljno mlijeka. klix/narodnjaci.net

 

 

 

 

 

scroll to top